20 Temmuz 2010 Salı

Etli Dolma



Nefiss bir lezzet daha , bizim evde sık sık pişer kurtarıcı besleyici bir yemek yanında yoğurtla şahane..

Malzemeler

4 tane dolmalık biber
2 tane orta boy kabak ( ortan ikiye kesilicek )
2 tane domates
2 tane patates ( ortadan ikiye kesilicek )

İç Malzemesi

200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
50 gr margarin
2 domates küp küp doğranmış ( kabukları soyulmuş )
1 kuru soğan küp küp doğranmış
tuz ,karabiber ,maydanoz ,

Dolmaların üzeri için havuç

Yapılışı

Dolmalık biberler içleri boşaltılarak yıkanır, kabağın dış kabukları oyucakla çizilir içleri temizlenir
Patateslerde kabukları soyulup içleri oyulur.Domatesin çekirdekleri çıkarılır..

İç malzeme bir kaba konularak iyice karıştırılır gerekirse içine yarım çay bardağı su eklenir..

Dolma pişirilecek tencereye doldurduğumuz dolmalar dizilir eğer boşluk kalırsa kabuklarını soyduğumuz patatesle destek yapa bilirsinir dolma suyunda haşlanan patetes pek lezzetli olur..

2 su bardağı sıcak sıcak suda 1 yemek kaşığı salça karıştırıştırılarak eriliri içine 1 çay kaşığı tuz birazda sıvı yağ eklenerek dolmaların arasından tencerinin dibine dökülür..

Her dolmanın üzerine dilimlediğimiz havuç yerleştirilerek kısık ateşte bişirilir..

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. bende bayılırım dolmaya .bazıları dolmayla hiç yoğurt yemezmiş bana şaşıranlar oluyopr ama bende yoğurtsuz bir dolma düşünemiyorum.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne tesadüf dün bizde de pişti dolma. Biz de yoğurtla yemeye bayılırız....
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hımm ellerine sağlık dolma lar çok değişik olmuş :)

    YanıtlaSil