18 Haziran 2010 Cuma

Tok Tutan 7 Besin




Her zaman bir şey yesem de tok tutsa atıştırma ihtiyacı hissetmesem , hatta hiç acıkmasam böylece kolaylıkla zayıflarım diye düşünürken bu fikirlerin tamamen yanlış olduğunu artık bütün diyetisyenler söylüyor.

Sık sık yemek insanı zayıflatır , metabolizmayı canlı tutar diyorlar tabi bu sıklıklar ve nelerin yendiği tahmin edersiniz ki çok önemli işte size ufak bir öneri.

Yaz geldi kalın kalın yiğinirken biraz daha kolay örtüyorduk fazlalıkları, ama şimdi tiril tiril şeyler benim gibi birazcık fazlası olanlara :) kabus..

Yazılacak çok şey var ama kendimi zor tutuyorum :) iştahımdan,yemek yeme alışkanlıklarımdan , nutella dan , dondurma ve su böreklerinden bahsetmek isiyorum :) ama susuyorum...


Bunların yerine ; İşte size tok tutan 7 besin

1. Muz


Açlık hissettiğiniz zaman abur cubur yerine yıl boyu bulabileceğiniz ve fiyatı da uygun olan bu meyveyi tercih edebilirsiniz. Sizi tok tutar ve birçok abur cuburdan daha az yağ ve şeker içerir.

2. Yumurta

Haftada 12 tane yemediğiniz müddetçe yumurta vücudunuzun protein ihtiyacı açısından idealdir. Proteinli yiyecekler daha uzun süre tok tutar.

3. Badem

Fındık ve bademin iyi birer atıştırmalık yiyecek olduğu fikrini yaygınlaştıran Dr. Mehmet Öz’dür herhalde. Badem asit ve protein açısından zengindir. Bir avuç badem sizi uzun süre tok tutar.

4. Avokado

Sanılanın aksine avokado içindeki tekli doymamış yağ asitleri ve protein sayesinde sizi uzun süre tok tutar.

5. Fıstık ezmesi

İçinde yüzde 100 kavrulmuş fıstık olan fıstık ezmesi hidrojenize yağ, şeker ve ekstra tuz içermez. İçindeki protein ve tekli doymamış yağlar hem sağlıklıdır hem de tok kalmanıza yardımcı olur.

6.Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi çok az şeker ve bol miktarda lif içerir. Hazırlaması da çok kolaydır. Bir kasesi sizi saatlerce tok tutabilir.

7. Elma

Elmalar lif deposudur. Günde bir tane elma yerseniz mideniz lifle dolar ve sürekli yemek yemeyi düşünmezsiniz!


2 yorum:

  1. bu bilgi süper oldu bana, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Nilaycım ,araştırmaya devam ediyorum bu sefer yağ yakan yiğcekler var sırada

    YanıtlaSil