Çok lezzetli ,oldukça pratik bildiğiniz yufka böreği ama bilmediğiniz bir lezzette :) Mutlaka deneyin..
Malzemeler
6 tane yufka
2 su bardağı yoğurt
6 tane yumurta ( hiç yumurta kokusu gelmiyor )
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
İç Malzeme
300 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Bir karıştırma kabına sıvı bütün malzemeyi ekleyip karıştırın.Üzerine kabartma tozunu en son ekleyip karıştırın..
Tepsini tabanını yağladıktan sonra yufkaları 4 parçaya bölün bütün parçaları sırayla aralarına sıvı malzemelerden sürerek tepsiye dizin 3 yufkada aynı işlemi yapıp iç malzemeyi eşit bir biçimde pay edin.
Geriye kalan 3 tane yufkayada aynı işlemi yaparak aralarına bolca sıvı malzemeden koyarak tepsiye yerleştirin..
Artan sıvı malzemeyi en üst kata döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin..
Afiyet olsun..
kabartma tozunun olması ilgimi çekti ,hamur olmadığına göre kabartma tozunun işlevi ne acaba.ama çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilUmutluhayat,kabartma tozu yufkaların aralarında boşluk bırakıyor bu tarifte yoktu ama genelde yufka böreklerine koyarım tadında bi değişiklik olmuyo ama daha kabarık oldukları kesin..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık tepsi harika bu yuvarlak tepsi börekleri çok güzel oluyor. Benim fırına özellikle gidip yuvarlak tepsi aldım. börekler nedense bu tepsiler de çıtır çıtır oluyoo
YanıtlaSilEllerine sağlık yalancı yada gerçek nefis görünüyor...
YanıtlaSilTepsiyi alda gel ben böyle anlamam güzel mi olmuş nasıl olmuş sen al gel tepsiyi ben test edeyim güzelse yorum yazarım :))
YanıtlaSil