26 Şubat 2010 Cuma

Sütlü İrmik Tatlısı



Akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı insanın canı istiyor valla, hele ki yenilen et yada balıksa tatlısız olmaz bence. Hemencecik olan, ağızdaki tadı uzun süre devam eden kendini pasta zanneden bir tatlı.. İşte tarifi


Malzemeler



1 lt süt
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 paket kakaolu piknik bisküvi
2 tane muz
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
2 paket vanilya

Yapılışı



Süt şeker ve irmiği bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.İnmesine yakın vanilyaları ekleyin..

Servis yapacağınız kek kalıbını yada borcamı hafif ıslatın pişen sütlü irmiğin yarısın kalıba dökün üzerine bisküvileri dizin muzları dilimleyip ekleyin fındık parçalarınıda ekleyip kalan sütlü irmiği üzerine dökün..

Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin..Servis yaparken kalıbı ters çevirin..

  • Servis kalıbınız sogukken tatlı içinden çıkmayacaktır aceleniz varsa sıcak bir bez örtün üzerine hemen çıkar,eğer vaktiniz varsa ters çevirerek bekleyin oda sıcaklığına gelince tatlınız yer çekimine dayanamayıp istediğiniz yere hemen iniş yapacaktır :)


Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. irmik tatlısı çok güzel görünüyor ell
    erinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler umutluhayat,ziyaretine çok sevindim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım haifif ve güzel tatlı

    YanıtlaSil
  4. asuman cım harika.bende muz ve fındıksız yapıyordum tarıfını denemelıyım

    YanıtlaSil