Allahım çok şükür ki derin dondurucu denen birşey var :) Yazdan sakladığım çilekler çiçek açtı :) Ne zamandır aklımdaydılar zaten ne yapsam ne yapsam derken bir otelin pastahane bölümünden mudavim olduğumuz tartlar aklıma geldi.
Biraz kitapları karıştıp tarif aradıktan sonra bir tart tarifini değiştirerek kullandım.Hiçte fena olmadı değişik meyvelerlede yapıla bilinir hamile olanlara açık adres itina ile verilir :)
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
150 gr margarin
2 yumurta akı
3 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
Kreması için
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı (silme ) buğday nişastası
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı un
Üzeri için
200 gr kadar çilek
Fındık büyüklüğünde margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Tart hamurunu margarinin ve pudra şekerini bir kaba koyup krema gibi olana kadar elimizle karıştıralım diğer malzemeleri ekleyip hamuru tutalım.
Tartı pişireceğimiz kabın içine yağlı kağıt serelim tart hamurunu kağıdın üstüne koyup düzeltelim kenarlarını 1-1,5 cm kadar yükseltelim.Üzerine tekrar yağlı kağıt serip kağıdın üstüne evde olan bi kuru bakliyattan 2 avuç kadar kabarmaması için koyalım ( ben yeşil mercimek koydum,bi kitapta bu bakliyatın tekrar kullanıldığında bi sıkıntı yapmadığını okumuştum ama ne derece doğru bilmiyorum )
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika bu şekilde pişirelim.Sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp üzeri kızarana kadar pişirelim..
Bu arada kremasını hazırlayalım.Krema malzemelerini bir tencereye alıp üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim ılıtalım..
Fırından çıkan ılınana kadar beklediğimiz tartımızın eğer yinede kabaran yerleri varsa traşlayalım içine kremayı dökelim..
Derin dondurucudan çıkardığımız çilekleri hiç çözdürmeden bir tavaya alıp ısıtalım içine şeker ekleyelim en son fındık kadar margarini ekleyelim ( daha parlak olmasını sağlıyor,tadında bir değişiklik yapmıyor).
Afiyet Olsun..
kalbimiz birmiş.bende bugün dondurucudaki çileklerle tavukgöğsünün üstüne sos yaptım..ama senin yaptığın çilekli sos da çok değişik,çok güzel gözüküyor hiç öyle denememiştim fikir için tşkler:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Çok lezzetli görünüyor gerçekten..Harika..
YanıtlaSilTeşekkürler Behiyecim yorumun için,parlak bir sos oluyor ben bu tartın üstüne tart jölesi yapmadım ve çileklerim pörsümediler...
YanıtlaSilMosquito,açık adresi veriyorum :) sevgiler
YanıtlaSilTekrar ne zaman yapıcaksın ,sabırsızlıkla bekliyorum..:) enis
YanıtlaSil