7 Eylül 2009 Pazartesi

Muzlu Pasta


En sevdiğim meyvelerden bir tanesidir muz , pastaya en çok yakışan olduğunu düşünüyorum o yüzden bol muzlu pandispanyası bol çikolatalı bir pasta karşınızda işte tarifi..


Malzemeler
Pandispanya için

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1\2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
80 gr sütlü çikolata
80 gr bitter çikolata


Pasta kreması

Dr Oetker Pasta kreması kullandım isterseniz evdede hazırlaya bilirsiniz .

İç Malzeme

3 tane muz

süslemek için kiraz şekerlemesi

Yapılışı

Pandispanya için kek yapar gibi önce şekerle yumurtaları beyazlaşıp köpürene kadar çırpın yoğurt kakao sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .Vanilyayı unla birlikte kabartma tozunuda ekleyip birazdaha karıştırıyoruz.Benmari usulu erittiğimiz ılıttığımız çikolatalarıda ekleyip kaşık yardımıyla son kez karıştırıyoruz.

22 cm lik kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip kenarlardan taşışarak kelepçeli kalıbımızı kapatıyoruz.

Pandispanya malzememizi kalıba aktarıp kenarlarından tutarak tezhaga bir kaçkez biraz yukardan bırakarak homojen bir biçimde kalıba yayılmasını sağlıyoruz..

Ortalama 180 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz ( 45- 55 dakika kadar)

Pişen pandispanyamızın soğuduktan sonra kalıptan dikkatlıce çıkartıyoruz.Yağlı kağıdada çıkartıp Fazla kabaran kısımlarını traşladıktan sonra ikiye bölüyoruz servis yapıcağımız tabağa alıyoruz..

Bir çay bardığı kadar süte biraz şeker katıp pandispanyamızı biraz ıslatıyoruz herhangi meyve suyu yada reçelli biraz sulandırıp aynı işlemi yapa bilirsiniz..

Üzerindeki tarife göre hazırladığmız hazır pasta kremasının yarısını pastamıza aktarıyoruz üzerine istediğimiz meyveleri ekleriyoruz ben muz kullandım diğer pandispanyayıda kapatıp onuda biraz üzerini sütle ıslatıyoruz .

Kalan kremayla dilediğimiz gibi süsleyip bir gece buzdolabından dinlendiriyoruz ..

Afiyet Olsun..



(Pandispanya tarifim Hünerli Bayanlar sitesinden ,ben biraz daha kolay olarak pişirdim sitede farklı pişirme tarifleri var malzemeler aynı ,memnun kalacağınıza eminim ...)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder