10 Haziran 2009 Çarşamba

Taze Meyve Kompostosu




Uzunca bir süredir hastalıkla uğraştıktan sonra neredeyse bloguma nerden yeni kayıt ekliyeceğimi unutmak üzereyken oturdum bilgisayarın başına..

Benim hastalığım henüz geçmeden bu sefer gözümün nuru oğlum rahatsızlandı.Doktora gittiğimizde Amipli Dizanteri teşhisi koydu adı bile kulağıma acayıp kötü gelirken bu hastalıkla savaşmak baya zorladı bizi en çokta canım oğlumu hala ara sıra karnı ağrıyor.

Gerçekten çok dikkat etmek lazım ama yaşanacaksada önüne geçilmiyor gerçekten.İçtiği sudan yada yediği çiğ sebzeden olabilir dedi doktor,hala perhizimiz devam ediyor ama kesin sonuç cumartesi belli olacak..

Bu arada doktorumuz bol sıvı alsın komposto çok iyi gelir deyince hemen mutfakta görev mahalimde yerimi aldım taze meyvelerden yaptım bu komposto hem lezzetli hem sağlıklı oldu.


Sizlerlede paylaşmak istedim havalar gittikçe ısınırken hem misafirlere hem çocuklara değişik bi alternatif..

Malzemeler

1 tane şeftali
1 tane elma
5 tane çilek
2 tane karanfil
1 çay bardağı toz şeker ( hiç koymayada bilirsiniz )

Yapılışı

Şeftalinin ve elmanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın kabuklardan büyük parçalarıda kompostoyu pişirirken içine ekleyip sonradan çıkara bilirsiniz bildiğiniz gibi bütün vitamin kabuğunun hemen altında.

Doğradığımız meyveleri büyük parça kabukları çilekleri ve karanfili bir tencereye koyup üzerine geçeçek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın en son şekeri ekleyip altını kapatın soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun,acil şifalar..Kompostoya gelince,çok faydalı gerçekten.Şeker konulmayınca daha iyi olur aslında,daha faydalı..Ellerinize sağlık,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım şeker konusunda aynen sana katılıyorum..

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun amip iğrenç bişey ya

    YanıtlaSil