3 Haziran 2009 Çarşamba

Çerkez Tavuğu


Birkaç gündür sesim soluğum çıkmıyor şifayı kaptım tam bu seneyi hasta olmadan geçirdim derken, sana uğramadan gitmem diyen soğuk algınlığı kapımı çaldı.Bende kim o demeden açmış bulundum.

Ertesi gün gelecek olan arkadaşlarım ki birini gayet yakinen tanıyorsunuz Tuğba diğeride Ayşen onları geri çevirmek zorunda kaldım..

40 dereceleri bulan ateşle süngümü düşürmeden savaştıktan sonra artık daha iyiyim biraz ağrıyan boğazım beni yıldıramadı kendimi mutfağa attım.

Çerkez tavuğu yaptım neden bilmem ama aklımdan bu geçti yiğyenler tadına bayıldı benim bu aralar canım pek bişey istemiyor bir iki çatalla yetindim.

İşte beş çaylarının akşam yemeklerinin hatta branchların medarı iftiharı

Malzemeler

1 tavuk göğsü
5 dilim bayat ekmek
1 / 2 su bardağı kadar tavuk suyu
3 diş sarımsak
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

Tavuğu derince bir tencereye koyup üzerini hafif örtecek kadar su ekleyelim haşlamaya bırakalım.İyice haşlanınca tavuk gösünü kemiklerinden ayırıp rondoya ufak partılerde atıp çekelim.
Aynı işemi iyice didipte yapa bilirsiniz.Tavuklarımızın hepsini çektikten sonra ekmeklerinde iyice ufalanana kadar rondodan geçirelim.
Tavuk ekmek tavuksuyu tuz ve havanda dövdüğümüz sarımsağı ekleyip bütün malzemeyi iyice karıştıralım.Eğer kıvam gözünüze katı gelrise biraz daha tavuk suyu ekleye bilirsiniz yada sulu gelirse azaltın temkinli dökün tavuk suyunu damak tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz.

Servis tabağına alıp tavada ısıttığımız yağ ve toz kırmızı bibieri üzerine dökelim.

Afiyet Olsun..

6 yorum:

  1. aman benim cnm kardeşim hasta olmuş.hasta olduğu zaten yazılarındaki gülen suratların eksikliğinden belli:( geçmiş olsun cicim ben yedim di zamanında eminim çok güzel olmuştur :)

    YanıtlaSil
  2. Canım tekrar geçmiş olsun.Bayılırım çerkez tavuğuna döndüğümde isterim mutlaka:))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler yasemin ne zaman istersen yaparım cicim :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler tuğba geçti gibi bugun daha iyiyim ,dönünce tatilden mutlaka yaparım afiyetleriz yeriz :)

    YanıtlaSil
  5. Asumancım çook geçmiş olsun. Çerkez tavuğuna bayılırım ben de. Çokta lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hiç yapmadım Çerkez tavuğu ama çok severimm.Bu arada babaannem Gürcüydü,yemeklerine hep ceviz koyardı.Alışkanlık da oldu tabi küçüklükten beri cevizli yemekler.Çok severim.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil