8 Mayıs 2009 Cuma

Şişdanlık





Bir geri dönüşüm projesiyle aranızdayım.Aslında bu şişdanlığı yapalı baya oldu tembellikten resmini çekip yayınlayamadım bir türlü oğlum hazır uyumuşken dedim ortalık sakinken hemen baktım fotoğraf makinemin pilide bitmemiş.

Genelde bana öyle oluyor çünkü tam değişik bişey yaparım ya pil bitmiştir ya ben makineyi bulup genele kadar yaptığım mama silinip süpürülmüştür.Velhasıl Bület Ersoyunda dediği gibi önümü kesen çok şey var :)) Ay bu pek hoş oldu ..

Fazla çene yaptım hemen yapım aşamasına geçiyorum gördüğünüz gibi el oyalayan bişey değil ama heryana saçılan şişlerden beni kurtartı buna benzer aparatlar tuhafiyelerde 5 ytl gibi bi fiyata satılıyor.Bizde bedava :)

Malzemeler

1 tuvalet kağıdı rulosu
1 kağıt havlu rulosu
bant
taban için kalınca bir parça mukavva ( ben eşimin ayakkabılarının kenarında sallanan etiketi kullandım )

Süslemek için

İp
Tığ

Yapılışı

2 ruloyu birleştirip sıkıca bantlıyoruz.Alt taban için kalın parçayı yeterli büyüklükte yuvarlak olara kesiyoruz.Sıkıcı bantlıyoruz.İşlem bu kadar üstüne ben evde artmış bi yünden zincirler çekerek file yaptım en üstüne gelince biraz artırıp volanladım biraz süsülü olsun diye.

Bağlamak içinde iki ipi birleştirip kalınca zincir çektim. Zincirelerin arasından geçirip sıkıca bağladım aralardan şişler çıkmıyor.Şimdidien kolay gelsin

Bu şişdanlığın ufağını yapıp tığlar içinde tığdanlık yapmak istiyorum


6 yorum:

  1. Ay bayıldım ben bu şişdanlğa :)) ellerine sağlık canım en çokda adına sen mi uydurdun bu ismi yoksa gerçekten şişdanlık mı ?
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. çok vakit bulamam ama örgü örmeye bayılırım ve bir sürü de şişim var süper bir fikir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel olmuş.
    Bayıldım, harika.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Yıldız
    aslında bu tip uyduruk şeyler için Derya Baykal kullanıyor.Tokadanlık vs.bende oradan esinlendim..
    ziyaretin için teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Kendimce
    bende hep şişlerimin dağık durmasından korkarım biraz meraklı bi oğlum olduğu için kapalı dolapları açmada şiş onun tek yardımcısı :)

    YanıtlaSil
  6. Tazenane ziyaretin için teşekkürler
    basit ama işe yarar bişey oldu :)

    YanıtlaSil