5 Mart 2009 Perşembe

Türk Kahvesi Pişirmesinin Püf Noktaları


Ramazanda iftardan sonra veya güzel bi sohbet eşliğinde yada tüm günün yorgunluğunu atmak için bol köpüklü , tadı da yerinde türk kahvesinin yerini hiç bişey tutamaz bence...

Tabi buradaki püf noktası bol köpüklü kısmı. Hangimiz çok özenipte dupduru bi kahve pişirmedik ki..

Köpüğün kenarlarda ince bir sıra halinde duran fincanları misafirlere taşırken mutlaka bi kızarma gelir insana ama artık bu durumlara son..



İşte püf noktaları ;





  • Türk kahvesi yaparken kesinlikle sıcak su kullanmayın



  • Kahve kavanozunuza atacağınız bir kesme şeker kavanozun içindeki rutubeti emer kahvenizin tazeliğini korur.

    Kahvenin içine karbonat katıp köpük yapanlar yada ayrı bi cezvede bol kahve ve suyu pişiri köpüğü orda sağlayıp fincanların üzerine paylaştıranlar gördüm ama hiç birisini önermiyorum tadı çok farklı oluyor.Benim kahveyi nası pişirdiğime gelirsek



  • Kahveyi hazırlarken ilk önce şeker su en son kahveyi koyup hiç karıştırmadan pişirriseniz kahvenin suya nasıl çöküp köpüğe dönüştüğünü görüsünüz çok daha köpüklü olur.


  • Köpükleri fincanlara paylaştırıp cezveyi biraz havadan dökerseniz daha havalı köpükler elde edersiniz şimdiden hepinizin ferah kahveleri olsun ..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder