5 Mart 2009 Perşembe
Patates Püresi
Bayılırım püreye et yemeklerinin yanında pilavla ayrılmaz bi 3 lüdür bunlar. İtiraf ediyorum
uzun bi süre şu marketlerde satılan hazır paketlerden kullandım.Özellikle çalışırken onlar daha kolay gelirdi.Taki bu püreyi Deryalı Günlerde görene kadar mutlaka bu yöntemi kullanan vardır ama bilmeyenler için paylaşmak istiyorum.
Sorunsuz bi tarif gönül rahatlığı ile deneyin
Malzemeler
3 orta boy patates
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı su
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup oldukca ince doğrayın
Süt ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bi şekilde pişirin
İçine tereyağını tuzu ekleyip blender la bıztt bızztt yapın .. :)
Not : Çabucak pişecektir patateslerin büyüklüklerine göre eğer içinde ki su fazla gelirse bi kaşık yardımıyla boşaltın.
Kişi başı bir ortaboy patates yeterli olur..
Afiyet olsun ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder