5 Mart 2009 Perşembe

Patates Püresi


Bayılırım püreye et yemeklerinin yanında pilavla ayrılmaz bi 3 lüdür bunlar. İtiraf ediyorum
uzun bi süre şu marketlerde satılan hazır paketlerden kullandım.Özellikle çalışırken onlar daha kolay gelirdi.Taki bu püreyi Deryalı Günlerde görene kadar mutlaka bu yöntemi kullanan vardır ama bilmeyenler için paylaşmak istiyorum.
Sorunsuz bi tarif gönül rahatlığı ile deneyin



Malzemeler

3 orta boy patates
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı su
1 Yemek kaşığı tereyağ
Tuz


Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup oldukca ince doğrayın

Süt ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bi şekilde pişirin

İçine tereyağını tuzu ekleyip blender la bıztt bızztt yapın .. :)

Not :
Çabucak pişecektir patateslerin büyüklüklerine göre eğer içinde ki su fazla gelirse bi kaşık yardımıyla boşaltın.

Kişi başı bir ortaboy patates yeterli olur..


Afiyet olsun ..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder