Oğlum için pişirdiğim somon balığını sizlerlede paylaşmak istedim.Haftada bir gün mutlaka balık yedirmek lazım çocuklara omega 3 almanın en lezzetli yolu somon balığıdırbence .
Omega 3 özellikle beyin retina ve kalp için çok yararlı olduğunu biliyorum , oğlum severek yiğyor ufakken tarhana çorbasını somon balığıyla pişirip yedirirdim çöp karışıtırmış kediler gidi kokardı yavrum :) ..
Şimdi artık çorbalara luzum kalmadı bu şekliyle yiğyor.Resimde kılçıkları kısımları görenler sakın korkmasın onlar benim hakkım :)
Malzemeler
1 Parça somon balığı
tereyağ
Yapılışı
Bir dilim balığın kenarlarındaki pullu kısımlarını kesip çıkartıyoruz.İstediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Yağsız tavada önce biraz pişiriyoruz inmesine yakın fındık büyüklüğündeki tereyağını tavaya ekleyip bir iki kere çeviriyoruz dışı çıtır çıtır içi yumuşacık oluyor..
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder