21 Mart 2009 Cumartesi

Ayakkabı Alırken


Kadının tutukususudur ayakkabılar çantalar elbiseler ama çoğumuz için öncelik hep ayakkabınındır..

Bu yazıyı yazmadan önce ayakkabı resimleri araştırırken bile seçim yapamadım düşünün artık :)

Kış artık bitti yaz geliyor derken yine ayakkabı alma telaşına düşenler benim gibi seçim yapmakta zorlananlar yada ablam gibi hiç bir ayakkabıda rahat edemeyenler için tavsiyelerim var..

Aslında bu tavsiyeler sağlık bakanlığından ama seçim yaparken mutlaka işinize yarıcaktır..

Bir çift ayakkabının tekleri arasında herhangi bir görünüm şekil, işçilik, renk, boyut farkının bulunmamasına dikkat ediniz.
Ayakkabının her ikisini de mutlaka deneyiniz.
Ayakkabının içini elle kontrol ederek astar vb. kısımlarda ayağı rahatsız edici kırışıklıklar bulunmadığından emin olunuz.
Dikiş uçları bitim yerlerinin sağlam olmasına, dikiş hatalarının bulunmamasına dikkat ediniz.
Ayakkabıların ayakla temas eden kısımlarında sentetik malzeme kullanılıp kullanılmadığını kontrol ediniz. Çünkü sentetik malzemeler hava geçirmez ve hava geçirmeyen malzemeler ayak sağlığı için zararlıdır.
Yazın tabanı kösele, kışın ise tabanı sentetik (PVC, termoplastik, kauçuk gibi) maddelerden üretilmiş, üst bölümünün derisi yumuşak olan ayakkabıları tercih ediniz.
Ayakkabı astarının boya verip vermediğini parmağınızı ıslatıp astara sürerek tespit edebilirsiniz.
Ayakkabıların iç tabanlarının ayağın doğal şekline uygun olmasına dikkat ediniz. Örn; yüksek ökçeli ve sivri burunlu ayakkabıları tercih etmeyiniz.
Nubuk, süet gibi çabuk kirlenen ya da boyası çabuk soyulan maddelerden üretilmiş ayakkabıları alırken ve kullanırken iklim koşullarını göz önünde bulundurunuz.
Çocuk ayakkabılarının arkalarının sert, ön bölümünün esnek olmasına ve burun bölümünün parmakları sıkmamasına dikkat ediniz.
İnsan ayağının hacmi gün boyunca genişler bu nedenle ayakkabınızı öğleden sonra satın almaya özen gösteriniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder