29 Ağustos 2013 Perşembe

Mantarlı Bulgur Pilavı



Bulgur pilavı sebzeli olunca tadından yenmez bence özellikle de birazcık acı olursa.. Bizim evde pul biber ekleme yaparak bu durumu çözüyoruz çünkü hala yaş ortalaması pul biberin altında :))

Malzemeler 

3 adet çarliston biber ( ince ince doğranmış ) 
2 adet orta boy domates (  küp küp doğranmış )
2 diş sarımsak 
15 tane kadar mantar ( istediğiniz gibi doğrayın :)
2 su bardağı pilavlık bulgur 
1/2 çay bardağı sıvı yağ ( ben fındık yağ kullandım )
50 gr kadar tereyağ veya margarin ( ben teremyağ kullandım )
tuz


Yapılışı 

Tencereye margarin ve sıvı yağı alıp içine ince doğradığınız biberleri ekleyin rendelediğiniz sarımsakları da ekleyip biberlerin rengi değişene kadar kavurun içine mantarları ekleyip biraz daha kavurun..

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.Domatesler hafifçe suyunu çekince bulgurları ekleyip 1 - 2 dakika daha kavurup 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ve 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp altını kısın.

Pilav suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakın.Sıcak olarak servis yapın..






Afiyet Olsun..

1 yorum:

  1. elıne sağlık mantarlı yapmamıstım hıc ıyı fıkır verdın tsk

    YanıtlaSil