16 Temmuz 2013 Salı

Pembe Limonata



Uzun ramazan günlerinde iftarda en çok aranan soğuk içecekler oluyor.Masada farklılık olsun diye bu sefer limonatamı pembe yaptım :)

Aslında tadında pek farklılık olmadı. Baya da ekledim kırmızı rengin sahibinden o yüzden de pembeden daha çok nar çiçeği gibi oldu rengi.. 

Malzemeler 

5 tane kalın kabuklu limon
1,5 bardak toz şeker 
Küçük kase dolusu kiraz ( yoksa vişne , çilek  reçeli de olur 1 yada 2 yemek kaşığı yeterlidir bende rengine göre siz ayarlarsınız yalnızca suyundan )
Soğuk su 

Yapılışı 

İki tane limonun kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin,bir kaseye alıp içine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip elinizle ezerek karıştırın.
Bütün limonların suyunu sıkıp bir sürahide toplayın şekerle karıştırdığınız limon kabuklarını da sürahiye ekleyip mümkünse bir gece vaktiniz yoksa 2 saat  kadar bekletin.
Büyükçe bir cezveye geri kalan şekeri 2 bardak içme suyunu şeker iyice eriyene kadar ısıtın.Sıcak olarak bu karşımı sürahiye ekleyip iyice karıştırın.
Sıcak limonatanız iyice ılınınca içine soğuk su ve buz ekleyerek damak tadınıza göre ayarlayın.

  • Eğer benim gibi renkli limonata yapmak isterseniz küçük bir kase dolusu kirazı mutfak tülbentine koyup iyice sıkın çıkan kiraz suyunu limonataya ekleyerek istediğiniz kadar renklendirin.

  • Renk konusunda sınır tanımam limonatam mavi veya turuncu olsun isterseniz gıda boyası da kullana bilirsiniz.


Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder