10 Haziran 2013 Pazartesi

Çikolatalı Cupcake - Cesur Kekim



Bu cupcake yapalı çok oldu.Hatta şuan burada olmalarını çok isterdim :) Yani gecikmiş ama büyük bi teşekkürü hak eden post okuyacaksınız..

Sana 'nın içi dolu bu kutusunu görünce aklıma ilk gelen uzun süredir yapmadığım şöyle ağızda dağılan kekin üzerine   kahve dünyasının nefis çikolatalarıyla ganaj  hazırlayıp afiyetle yemek oldu :)


Bu güzel hediyeleer için bütün sponsorlara tekrar teşekkür edip tarifime geçiyorum ;

Malzemeler

200 gr Margarin ( oda sıcaklığın da ben Teremyağ kullandım )
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta 
1 kutu sıvı krema
3  su bardağı un
4 yemek kaşığı kako
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çimdik tuz

Ganaj için 

200 ml krema ( bir küçük kutu )
200 gr çikolata

Yapılışı 

İlk önce ganajı hazırlayıp soğumaya bırakalım..

Sos tenceresine kremayı boşaltıp kısık ateşte hafifçe kaynaya kadar ısıtalım.İçene çikolatayı ekleyip iyice erimesini sağlayalım bu esnada altını kapatalım.
Üzeri kabuk tutmaması için ılınana kadar sık sık karıştıralım veya mikserle 4 - 5 dakika çırpalım..
Buzdolabında en az 1,5 - 2 saat soğumaya bırakalım..

Keki hazırlamak için oda ısısında ki margarini şekerle birlikte iyice çırpılıp tek tek yumurtaları ekleyip  her yumurtadan sonra çırpma işlemi devam edelim..

Sıvı kremayı da ekleyip 1 - 2 dakika kadar daha çırpıp kuru malzemeleri ekleyip fazlaca karıştırmadan bütün malzemelerin özleşmesi sağlayalım.





Kalıpların yarısına kadar kek malzemesinden doldurup (ben sıkma torbasıyla doldurdum kalıpları  ) 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 25 dakika kadar pişirelim..

Pişip iyice soğuyan keklere , sıkma torbasına yıldız uç takılıp buzdolabında iyice soğuyan ganaj konulup dıştan içeriye sıkalım..

Cesur Kekimi pişirmekte bana sponsor olan firmalara tekrar teşekkür ederim :)






Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık, pişmeden önceki görüntüsünü facebookta görmüştüm :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil