21 Mayıs 2013 Salı
Fava
Ay ne çok severim..
Zaten Favayı ya seversiniz yada sevmezsiniz ikisinin arası pek olmayan bi lezzet bence..İyi yapılmış lezzetli fava davet sofralarınızın baş tacı olabilir.
Eğer davet sofranız için pişirecekseniz bir gün önceden pişirin ki hem lezzeti otursun hemde pişerken ki o şahane kokusuuu evden uçup gitsin :))
Malzemeler
2 su bardağı kuru iç bakla
1 kuru soğan ( küçükse 2 tane olabilir )
2 çay bardağı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
Yapılışı
Baklaları bir gece önceden tuzlu suda bekletin.
Tencereye 1 çay bardağı zeytin yağını ve küp küp doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Üzerene 1 lt kadar su ekleyip kaynatın.Kaynayan suyun içine süzdüğünüz baklaları tuz ve şekeri ekleyip baklalar yumuşayana kadar pişirin.Su azalırsa ekleyin ama çok sulu olmasın kıvamı için önemli..
Baklalar iyice pişince limon suyunu ve kalan zeytinyağını ekleyip blender ile iyice pürüzsüz olana kadar bızıtlayın :)
İnce ince kıydığınız dereotunu ekleyin tuzu eksikse ekleyin ve karıştırın (dereotunu üzerine de serpe bilirsiniz ama ben içinde daha çok seviyorum bence daha lezzetli oluyor )
Servis yapacağınız tabağa alıp buz dolabında mümkünse 1 gece vaktiniz yoksa 4-5 saat dinlendirip servis yapın..
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben hiç yemedim :/
YanıtlaSilaa cicim oldu mu şimdii..
Silbir iki kere yedim güzeldi :)
YanıtlaSilsenin sunumun da ayrı güzel olmuş
bende çok severim benim ufaklıkta çok beğendi tadını anne bundan ver diyoo :)
Sil