21 Mayıs 2013 Salı

Fava




Ay ne çok severim..

Zaten Favayı ya seversiniz yada sevmezsiniz ikisinin arası pek olmayan bi lezzet bence..İyi yapılmış lezzetli fava davet sofralarınızın baş tacı olabilir.

Eğer davet sofranız için pişirecekseniz bir gün önceden pişirin ki hem lezzeti otursun hemde pişerken ki o şahane kokusuuu evden uçup gitsin :))


Malzemeler

2 su bardağı kuru iç bakla
1 kuru soğan ( küçükse 2 tane olabilir )
2 çay bardağı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu

Yapılışı 

Baklaları bir gece önceden tuzlu suda bekletin.

Tencereye 1 çay bardağı zeytin yağını ve küp küp doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Üzerene 1 lt kadar su ekleyip kaynatın.Kaynayan suyun içine süzdüğünüz baklaları tuz ve şekeri  ekleyip baklalar yumuşayana kadar pişirin.Su azalırsa ekleyin ama çok sulu olmasın kıvamı için önemli..

Baklalar iyice pişince limon suyunu ve kalan zeytinyağını ekleyip blender ile iyice pürüzsüz olana kadar bızıtlayın :)

İnce ince kıydığınız dereotunu ekleyin tuzu eksikse ekleyin ve karıştırın (dereotunu üzerine de serpe bilirsiniz ama ben içinde daha çok seviyorum bence daha lezzetli oluyor )

Servis yapacağınız tabağa alıp buz dolabında mümkünse 1 gece vaktiniz yoksa 4-5 saat dinlendirip servis yapın..

Afiyet Olsun..






4 yorum:

  1. bir iki kere yedim güzeldi :)
    senin sunumun da ayrı güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok severim benim ufaklıkta çok beğendi tadını anne bundan ver diyoo :)

      Sil