Cafe Fernando'ya teşekkürler tarifi aynen aktarıyorum..
Tarif Molly Stevens’ın “All About Braising” kitabından uyarlanmıştır.
Malzemeler
2-4 kişilik
- 500 gram Brüksel lahanası
- 45 gram tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1/4 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı tam yağlı süt
- 1/4 su bardağı sebze suyu (veya su)
- Tuz ve karabiber
Yapılışı
- Brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli veya sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de birazcık traşladıktan sonra ortadan ikiye kesin ve temiz bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
- Kapaklı geniş bir tavada veya tencerede tereyağını eritip Brüksel lahanalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene kadar kavurun (2-3 dakika). Uzun süre kavurup yumuşamalarına izin vermeyin.
- Ardından ocağın altını kısıp krema, süt, sebze suyu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, Brüksel lahanaları birazcık yumuşayıp karışımı içine çektiği anda ateşten alın.
- Brüksel lahanalarını delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alın. Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyunu sıkıp (çok ekşi sevmeyenler yarım limonun suyuyla başlayıp, tadına baktıktan sonra ilerleyebilirler) tekrar ocağa alın ve 2-3 dakika sosu koyulaştırıp tuzu ve karabiberini ayarladıktan sonra Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun..
Ben her türlüsünü severim sıkıcı gelmez hiç biri bak şimdi aklıma düşürdün bu yıl henüz yapmadım haftasonu kesin almalıyım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım........
Ellerine sağlık canım,cafe fernandoda görmüştüm tarifi,çok da beğenmiştim ama denemek kısmet olmamıştı:)
YanıtlaSilEminim çok nefis olmuştur..
Afiyet olsun.
Hayırlı bayramlar diliyorum..
sevgiler..
ellerinize sağlık,çok severim brüksel lahanasını ,iyi bayramlar diliyorum
YanıtlaSilbrüksel lahanasının sıkıcı halini bile seven ben buna bayılır eminim :)
YanıtlaSil