7 Haziran 2010 Pazartesi

Knorr 'la Herkes Sofraya


Geçtiğimiz hafta sonu yine şahane bir etkiliğe katıldım.Çok keyif aldım , profesyonel bir mutfak , ünlü bir şef , sevdiğim bütün blog arkadaşlarımı da çevremde görünce keyfim tam kediler gibi pruulllldamaya yakın bir hal aldı ..

Zaten mutfağımda kullandığım salata soslarına bayıldığım bir marka olunca bu etkinliği düzenleyen çok daha heyecan duydum..


Mutfağın Okulu' nu gezerken aslında ufak çaplı bir müze vardı içinde , eskiden bu yana kullanılan kurabiye kalıplarından tutunda bir çok mutfak eşyası sergilenmekteydi..

İşte 2 kişilik gruplara ayrılarak kullandığımız mini mut.. larımız bunlara mutfak denmez anca mut boyutun dalar ama içinde ihtiyacımız olan her şeyi barındırıyorlardı.( tahmin ettiğiniz gibi çeşme ve ocak bir gruba aitti .. )

İşte bize eşlik eden Mehmet Soykan ..


Mehmet bey konuşmasına başladığı sıralarda Knorr 'la Her Güzel Şey Sofrada Başlar etkinliğine başlamadan önce blogları gezmeye fikir edinmeye çalıştığından bahsetti ve hatta arasında aklımda kalan bir slogan var ' Bildiklerimi sizinle paylaşmak ,bilmediklerimi sizden öğrenmek istiyorum ' bu slogan çok hoşuma gitti diye bahsetti

Nereden tanıdık geldi bu söz diye düşünürken bu blogun benim blogum olduğunu hatırladım :) Mehmet Bey bizimle tek tek tanıştığında kendimi hatırlattım..

Gün içinde en çok bana keyif veren şeylerden bir tanesi de kabul görmek oldu hele ki ünlü bir şef tarafından ...

İşte yaptığımız yemekler ve çorba tarifiyle başlıyorum...

Taze Naneli ve Kuzu etli Terbiyeli Buğday Çorbası ' Bruschetta ' Eşliğinde



  • Çorba için Malzemeler

  • 120 gr. Kuzu eti
  • 1 paket Knorr Terbiyeli buğday Çorbası
  • 8-10 yaprak taze nane
1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı

Tencereye tereyağı alıp eriyince kuzu etlerini ekleyelim kavurup pişirelim.Diğer bir tarafta çorbamızı üzerinde yazılan tarife göre hazırlayalım.
Pişen kuzu etlerini çorbayla buluşturup üzerine nane ekleyip servis yapalım..

Not : Düğün çorbayı gibi çok lezzetli bir çorba mutlaka deneyin..

Bruschetta için Malzemeler

1/2 baget ekmek
2 orta boy Domates (çekirdekleri çıkarılmış küp küp doğranmış )
100 gr füme peynir ( küp doğranmış )
5 yaprak taze fesleğen
10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
1 çay bardağı zeytin yağ
tuz
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1/2 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı

2 diş sarımsağı tereyağ ile karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüp ekmekleri fırında biraz kızartın.

Diğer bütün malzemeleri karıştırıp fırında kızaran ekmeklerin üzerine koyup tekrar fırına sürün kaşarlar eriyene kadar pişirin çorbanızın yanında servis yapabilirsiniz..

Afiyet Olsun..





Biberli Fırınlanmış Piliç,Yaban Turplu Patates Püresi ve Mevsim sebzeleri..


Dondurmalı Sıcak Çikolata Kek ...

Nefis bir tatlıydı yapımı oldukça kolay ama lezzeti damakta uzun süre kalan bir tat , tarifleri http://www.herkessofraya.com/ dan bula bilirsiniz yakında bende eklerim ...

Sevgiler , Saygılar

6 yorum:

  1. Bayılıyorum İstanbul etkinliklerine İzmir e de gelseler ne güzel olur.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel bir etki,nlik olmuş

    YanıtlaSil
  3. çok şanslıyız çok değil mi canım:)muhteşem güzel bir gündü.En kısa zamanda başka etkinliklerde görüşmek üzere canım.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil
  5. Pelince, walla görüşelim yakında oturuyoruz çok isterim..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Miskokulu Lezzetler ,sadece bu etkinlikler için istanbul a gelenler var sende katıl bir gün hem tanışmış oluruz,çok seviniriz..

    YanıtlaSil