31 Mayıs 2010 Pazartesi

Bebelere Çekirdeksiz Karpuz Kesme Yöntemi..


Başlık biraz uzun oldu ama en rahat böyle anlatırım gibi geldi ..Karpuz sezonu açıldı hoş artık sezon diye bir şey kalmadı her an her şeyi bulmak mümkün , bu durum hamileler için süper ama genel itibariyle tüm otoriterler her şeyi mevsiminde yememizi tavsiye ediyorlar..

Oğlumun en sevdiği meyve karpuz desem yanlış olmaz herhalde kocaman bir göbeği olana kadar karpuz yiğyebiliyoo:)

Ama çoğu çocuk gibi çekirdeklerinde pek haz etmiyor. Karpuzu tarif edeceğim şekilde keserseniz çekirdeklerinden kurtulmak kabusa dönmez hemen yöntemi anlatmaya geçiyorum..



Öncelikle karpuzu kesmek için keskin küçük meyve bıçaklarından kullanıyoruz.Bıçak boyu uzun olmamalı yada usturupluca derin kesmemek lazım..

Yıkadıktan sonra kafasını kesiyoruz :) kötü bi tarif oldu ama



Sonra karpuzdan bir dilim çıkarıyoruz bıçağımız küçük olduğu için dilimin boyu karpuzun içine kadar girmiyor..


Vee çekirdekli kısım açıkta kalıyor..Resimde de fark ettiyseniz çekirdekler ayaktalar şöylece bıçağın tersiyle sıyırınca miss gibi çekirdeksiz karpuz bebenizi bekliyooo..

Bütün karpuz kesilince ortasında çiçek gibi hiç çekirdeksiz bir kızım kalıyor işte orası için evde kaos olabilir dikkat edilmelii :))


Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. :))
    bir yönten daha var ama şu an hatırlayadım bu da kolay ve pratik aklımızda bulunsun ...
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler kolay ve pratik yöntemin için..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Karpuzun yüzeyindeki damarları bulun. Bu çizgilerden karpuz parçalara ayrılmayacak şekilde( derin kesmeyin) kesin.Çekirdekler dökülsün diye karpzun üst kısmına hafifçe birkaç kez vurun.Sonra karpuzu tam parçalara ayırın.Ayrıca çekirdeklerini de yiyebilirsiniz .Yalnız bu uygulama için iri ve siyah çekirdekli karpuzları tercih edin.Afiyet olsun.

    hisse net forum'undan sukufe 42 den alintidir..

    YanıtlaSil