4 Şubat 2010 Perşembe

Patates Topları




İsterseniz beş çayına dilerseniz davet sofralarında rahatlıkla yer ala bilen bi lezzet denemediğseniz mutlaka yapın.

Özellikle balıkla patatesi bir arada sevenler için vazgeçilmez bi ikili olabilir..

Malzemeler

5-6 orta boy patates ( kişi başı bir patetes olarak düşüne bilirsiniz )
1-2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
tuz

Süslemek için

1 havuç -rendenin ince tarafıyla rendelenecek
yarım demet maydanoz - ince ince kıyılacak
yarım demet dereotu - ince ince kıyılacak
2-3 yemek kaşığı kadar kırmızı pul biber

Yapılışı
Patatesler yıkanır haşlanır,kabukları soyulduktan sonra sıcak olarak ezilir.İçine tereyağ biraz tuz eklenir iyice karıştırılır yağın içinde erimesi sağlanır..

Patates hamuru ılınınca istediğimiz büyüklükte toplar yapılarak süsleme malzemesine bolca bulanır..

Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. Asumancığım, bu toplara bayılıyorum. Ellerine sağlık çiçek bahçesi gibi olmuş. Acaba içine peynir de konulabilir mi? Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık bende teyzoşun güünde yapmıştım kırıntısı kalmadı:))Bu arada nasıl oldun bugün arayacağım seni

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Bengü,peynir değişik olabilir hatta üzerine sarımsaklı yoğurt bile şahane olur bence..Denemekte fayda var :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Tuğba,bende bayadır yapıyorum bu topları ama tarifini vermeğe anca zaman bulabildim,gerçekten misafirlerin yüzünü güldüren bi tat oluyor..
    İlgin için teşekkürler bugun kontrole gidicem ama önce bloguma bakım dedim :))

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir goruntu! Ellerinize saglik. Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler beyenmenize sevindim,her zaman merak ettiğim bir yerde yaşıyorsunuz bi bakmışsınız patates toplarımla kapınızdayım :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Asuman mimledim seni canım :)

    YanıtlaSil