İsterseniz beş çayına dilerseniz davet sofralarında rahatlıkla yer ala bilen bi lezzet denemediğseniz mutlaka yapın.
Özellikle balıkla patatesi bir arada sevenler için vazgeçilmez bi ikili olabilir..
Malzemeler
5-6 orta boy patates ( kişi başı bir patetes olarak düşüne bilirsiniz )
1-2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
tuz
Süslemek için
1 havuç -rendenin ince tarafıyla rendelenecek
yarım demet maydanoz - ince ince kıyılacak
yarım demet dereotu - ince ince kıyılacak
2-3 yemek kaşığı kadar kırmızı pul biber
Yapılışı
Patatesler yıkanır haşlanır,kabukları soyulduktan sonra sıcak olarak ezilir.İçine tereyağ biraz tuz eklenir iyice karıştırılır yağın içinde erimesi sağlanır..
Patates hamuru ılınınca istediğimiz büyüklükte toplar yapılarak süsleme malzemesine bolca bulanır..
Afiyet olsun..
Asumancığım, bu toplara bayılıyorum. Ellerine sağlık çiçek bahçesi gibi olmuş. Acaba içine peynir de konulabilir mi? Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilEline sağlık bende teyzoşun güünde yapmıştım kırıntısı kalmadı:))Bu arada nasıl oldun bugün arayacağım seni
YanıtlaSilMerhaba Bengü,peynir değişik olabilir hatta üzerine sarımsaklı yoğurt bile şahane olur bence..Denemekte fayda var :) sevgiler..
YanıtlaSilTuğba,bende bayadır yapıyorum bu topları ama tarifini vermeğe anca zaman bulabildim,gerçekten misafirlerin yüzünü güldüren bi tat oluyor..
YanıtlaSilİlgin için teşekkürler bugun kontrole gidicem ama önce bloguma bakım dedim :))
Nefis bir goruntu! Ellerinize saglik. Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler beyenmenize sevindim,her zaman merak ettiğim bir yerde yaşıyorsunuz bi bakmışsınız patates toplarımla kapınızdayım :)
YanıtlaSilsevgiler..
Asuman mimledim seni canım :)
YanıtlaSil