13 Mayıs 2009 Çarşamba

Krem Şokola



Aslında bu çakma şokola :) En son dışarda yemek yediğimizde tatlı olarak eşim sipariş vermişti. Bende eve yapılabilinen şeyleri dışarda yemekten pek haz etmiyorum.Daha farklı şeyler yada zor tatlar daha çok ilgimi çeker.

Tatlı gelince tadına bakmak istedim ve uzun zamandır bu kadar güzel bişey yemedimi fark ettim kıvamı tadı şahane, ustayı bulup nasıl yapıyorsun ne katıyorsnuz demek istedim ama ustadan tavuğun en güzel yerleri alınır kısmını duymaktan korktum :)

Tam olarak yediğim lezzet gibi olmasada bi o kadar güzel oldu denemeğe değer


Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 pk vanilya
5-6 tane bitter çikolata ( madlen )
1 yemek kaşığı kadar margarin
3 yemek kaşığı kakao


Yapılışı

Sütü tencereye alın üzerine çikolatalar ve vanilya hariç bütün malzemeyi eklerin.Sürekli karışıtrarak ağır ateşte pişirin biraz yoğunlaşınca içine çikolatları ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
Göz göz olunca altını kapatın ocağın soğuk tarafına alın karıştırmaya devam edin.Sıcak olarak servis kaselerinize boşaltın.Çikolata koymak zorunlu değil tabi ama tadını baya değiştiriyor.


Not : Ben bayramlardan sonra kalan madlenleri hemen buzdolabı poşetine koyup bozluğa atıyorum.Bu tip tatlılar için kullanıyorum tramisunun üstüne rondodan geçirip koyuyorum.
Hepsi aynı poşette saklana biliyor birbirlerine yapışmıyorlar.




Afiyet Olsun..

5 yorum:

  1. Çikolatalı tatlılara dayanamıyorum. Bu da harika olmuşşş.

    YanıtlaSil
  2. Aynen canım bizim evdede kakao çook popülerrr

    YanıtlaSil
  3. ahh ahh adı bile yetiyor süper

    YanıtlaSil
  4. güzel ve kolay tarifler teşekkürler asuman hanım

    YanıtlaSil