1 Nisan 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla


Resmi pek güzel çıkmasada lezzeti gayet yerindeydi.Tam baklanın zamanı şuan pişirmeden yenebilecek kadar tazeler ama biz genede pişirip tüketmeyi tercih ettik :) işte tarifi

Malzemeler

1/2 bakla
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 büyük soğan
1 küp şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı su
tuz


Yapılışı

Baklaları ayıklarıp iyice yıkayın diğer malzemeleri hazırlarken limonlu unlu suda bekletin.
Tencereye sıvıyağı koyup kuru soğanı küp küp doğrayıp içene ekleyelim biraz döndürüp unu ekleyelim bakları limonlu unlu sudan çıkarıp tencereye ekleyelim.

Küp şeker, yeteri kadar tuz, limon suyunu ve suyu ekleyip kapağını kapatalım.
Damak tadımıza göre pişirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu serpip servis yapalım.

Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder