Çay saatlerinin vazgeçilmezi,ben genellikle tepsi böreğindense adet olarak yapılan börekleri daha çok seviyorum.
Hem kesmek bir problem ,birde sanki tepsi böreklerinde hamurlaşma sıkıntısı daha fazla gibi ama adet yapılan böreklerde hamurlaşma olmuyor galiba tabi bu söylediklerim hazır yufka ile yapılan börekler için geçerli.
El açması mis gibi tepsi böreklerinin yerini hiç bir şey tutamaz bence..
Malzemeler
3 adet yufka
1 tane yumurta sarısı
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
İç Malzemesi
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
Yapılışı
Önce iç harcımızı hazırlayalım bir tavaya sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı koyup kavurmaya başlayalım soğanlar pembeleşince içine kıymayı ekleyelim.Kavrulan kıymalara salçayı ekleyip yarım çay bardağı suyu ekleyip biraz pişirelim.Tuz,karabiber ve pul biberi en son maydanozu ekleyip altını kapatalım.Hafif soğumasını sağlayalım.
Bir kaseye su ve sıvı yağyı döküp karıştıralım bu karışımı yufkalara sürüceğiz. Eğer böreğinizin çıtır olmasını isterseniz su ile hazırlayın yumuşak olsun derseniz su yerine süt kullanın.
Bir yufkayı düz bir zemine serelim sulu karışımdan sürelim artı şeklinde kesin elimizde 4 eşit yufka oldu.
Herbir yufkanın içine yeterli miktarda içten koyup rulo şeklinde saralım.Bu ruloyu kendi ekseni etrafında döndürüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirelim.
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.Yoğurt ve sütü bir kasede karıştırıp gül böreklerimizin üzerine birer yemek kaşığı kadar sürelim.Bir yumurta sarısını karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüp 180 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim..
Pişen böreğimizi hemen fırından çıkartmazsak hamur olur çıtırlığını kaybeder..
Afiyet Olsun...
hımmm şahane görünüyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilBörek harika görünüyor.Ben de aynı fikirdeyim,tek tek börekleri daha çok seviyorum..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilİpekcim ve mosguito birgün karşılıklı böreklerimizi yiğyip çaylarımızı içeriz inşallah teşekkürler..
YanıtlaSil