28 Mart 2009 Cumartesi

Yumurtalı Ekmek


Bayat ekmek kahramanı yumurtalı ekmek karşınızda :)
Yapımı çok basit olmasına rağmen nasıl bu kada lezzettli bilmiyorum.Pazar kahvaltılarının bazen öğlen çaylarının mudavimidir yumurtalı ekmek bazıları ekmek balığı falanda diyorlar ama bu balığa haksızlık olur bence :) Yumurtaya ek olarak süt koyanlarda var tercih meselesi kızarırken istediğiniz rengi vermiyor süt..

Bu resimde gördüğünüz ekmekler baharatsız ben bazen baharatlıda pişiriyorum onunda bi deneyin derim ...

Malzemeler

2 Yumurta
6 dilim bayat ekmek( ortalama)

tuz
kekik
pul biber
nane

Yapılışı

Yumurtalara biraz tuz kekik,nane,pul biber ekleyip çırpıyoruz.Dilimlediğimiz bayat ekmekleri karışıma batırıp teflon tavada sıvı yağda yada margarinle kızartıyoruz (margarinle yumuşacık oluyor çocuklar için tereyağda kullanıla bilinir )

Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder