18 Mart 2009 Çarşamba

Puf Puf Poğaça


Her zaman mayalı hamurlardan korkmuşumdur ama artık ınstant maya var :) aslında yıllardır var ama ben yeni keşfettim resimdede görüldüğü ve biricik eşim üzerinde test edildiği üzere başarılı bi poğaça oldu.

Malzemeler

2 Yumurta ( bir tanesi üzeri için )
1 su bardağı süt
125 gr margarin
1 paket ınstant maya
4 su bardağı un
tuz

Yapılışı

Margarini eritip ılıtıyoruz sütüde ılıtıyoruz ki hamurumuz çabuk mayalansın ılıttığımız sütün içine 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz ben bu esnada 1 tane küp şeker ekledim yaş mayalara şeker koyunur aslında ama ben ekledim..

Poçayı yoğuracağımız kaba bütün likit malzemleri ekliyoruz 1 paket mayayı 1 su barğı un la karıştırıp onuda ekleyip yoğurmaya başlıyoruz temkinli bir şeklide geri kalan una ekleyip ele yapışan bi hamur elde ediyoruz sıcak bi ortamda dinlediriyoruz hamuru yarım saat kadar

Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurup gazını alıyoruz iç malzeme olarak evde ne varsa yada sade olarak yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz hamuru 40-50 dakika kadar tekrar dinlendiiyoruz üstüne yumurta sarı sürüp 170 derecede pişiriyoruz

Afiyet olsunn ...






2 yorum:

  1. Ellerine sağlık benim hamarat arkadaşım.. Baran'dan vakit bulup hem yani lezzetlere hem de bloguna yazmaya vakit buluyorsun ben akşam yemeğini zor yetştiriyorum Niloşla.. EE hamarat insanın hali de bir başka oluyor tabi..
    Öpüldünüz..
    Elif..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyo

    YanıtlaSil