30 Mart 2009 Pazartesi

Kısır ...


Beş çaylarının vazgeçilmezidir kısır , bulgurun dayanılmaz lezzeti ile içindeki baharatlar ve yeşillikler birleşince işte ortaya bu lezzet çıkıyor hemen tarife geçiyorum siz çaylarınızı hazırlayın .. :)

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı salça ( biber salçasıda olur isterseniz karıştıra bilirsiniz)
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
2 tane salatalık
1 kahve fincanı Sıvı yağ
1 limonun suyu
1 tane domates
tuz
pul biber


Yapılışı

Bulguru ayıklayıp derin bi kaba koyup üstünü aşacak kadar sıcak su doldurun biraz bekleyin bulgurla şişince suyun içinden iyice sıkarak çıkartın( bulgurları yumuşatma işlemini su koymadan yadece salcayla yoğurarakta yapa bilirsiniz yada yeterli miktarda su koyup sıkmadan bulgurları yumuşata bilirsiniz )

Bulgurların içine salçayı tuzu pul biberi ekleyip iyice yoğurun tadı rengi istediğiniz gibi olunca diğer malzemleri içine katın.

En son olarak sıvı yağ ve limonu ekleyin..

Afiyet olsun ...



2 yorum:

  1. canm arkadaşım gerçekten çok degişik ve ilginç yazayım diyorum bi türlü yazamıyorum inş.bu sefer beceririm.

    YanıtlaSil
  2. dur bide kendimi tanıtayım ben hülya.

    YanıtlaSil