25 Mart 2009 Çarşamba

Etli Nohut



Bayılırım nohuta kurufasulye duymasın ama kendisinden daha çok severim nohutu,birde nohutla yapılan humus vardır daha sonra onunda tarifini veririm.

Benim gibi yapan çok vardır ama bir püf verim sizlere nohut yada kurufasulye aldığım zaman bütün paketi hemen suya koyup bir gece bekletiyorum ertesi gün sudan çıkartıp buzluğa atıyorum böylelikle hep hazır oluyorlar.
Hatta nohutun birazını düdüklüde haşlayıp ayrı poşetlerseniz nohutlu pilav içinde elinizin altında hazır malzemeniz olur bana çok pratik geliyor.



Malzemeler

2 su bardağı 1 gece suda bekletilmiş nohut
300 gr kadar kuşbaşı et
1 büyükçe kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
pul biber

Yapılışı

Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritelim biraz kızınca üstüne etleri ekleyip sularını bırakıp çekene kadar kavuralım soğanları yemeklik doğrayıp ekleyelim salçaları ekleyip üstüne sıcak su koyup etler pişene kadar bekleyelim , nohutları ekleyelim tuz pul biber ekleyip yeterince sıcak su koyup kapağını kapatalım nohutlarıda pişip pişmediğini kontrol edip ocağı kapatalım ..

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder