4 Mart 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa




Artık havalar iyice soğudu ev hanımı olunca iyice anladımki kar yağdıktan sonra kış sebzeleri çok daha lezzetli oluyor. İşte size bir örnek miss gibi pırasa ...
Bu arada ben genelde zeytinyağlı yemek yaparken havuçları rendeliyorum hem aroması yemekte çok daha belirgin oluyor hemde çocuklara yedirmesi daha kolay oluyor tabi tercih meselesi bi deneyin derim ben..








Malzemeler
1/2 Pırasa
1 Baş soğan
1 Çay bardağı zeytinyağ
2 Havuç
1 Kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı su
2 Küp şeker
Tuz
Yapılışı
Soğanları küpküp doğrayıp tencereye alın zeytinyağınıda ekleyip pembeleştirin (aslında kavrulan soğanların kalorisinin iki katı artığını duymuştum şehir efsaneside olabilir ama yinede fazla kavurmayın bence)
Pırasaları temizleyip istediğiniz büyüklükte doğrayın pembeleşen soğanların içine atın biraz kavurun.
Havuçları rendeleyip ekleyin suyu küp şekeri tuzuda ekleyin 5 dakika sonra en son malzememiz olan pirinçide ekleyip pişirin
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder